A 16 éves Alex Hribal a gyanúsítottja a pennsylvaniai Murrysville-ben elkövetett késes támadásnak, amelyben 21 tanuló és egy biztonsági őr megsebesült.

Hribal két konyhakéssel előbb az iskola aulájában támadt iskolatársaira, majd sorra járta a tantermeket. Figyelmeztetés nélkül, szótlanul sújtott le, a szemtanúk szerint üres arckifejezéssel. Több kórházba szállított diák csak azt vette észre, hogy hirtelen vérezni kezdett. 

Az ámokfutót az iskola igazgatóhelyettese, Sam King teperte és fegyverezte le, majd a három szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr egyike megbilincselte. Az incidens mintegy öt percig tartott, közvetlenül a tanítás kezdete előtt.

A késelő indítékai egyelőre ismeretlenek. Rendőrségi forrásokból annyi kiszivárgott, hogy Hribal az ámokfutás előestéjén megfenyegette egyik diáktársát. 

A támadó ellen négyrendbeli emberölési kísérlet és 21 rendbeli súlyos testi sértés miatt, felnőtt korúként emeltek vádat. Hribal maga is megsérült mind a két kezén.

Legkevesebb öt áldozat állapota súlyos, köztük egy fiúé, akinek a máját járta át a penge, amely csak milliméterekkel kerülte el a szívét és az ütőerét. Az orvosok szerint azonban mindannyian fel fognak épülni. A megkéselt biztonsági őrt a hasán érte a szúrás. A késelés miatt egy további felnőtt - bár nem szúrt sebekkel – szintén ápolásra szorult.