Szerdán délelőtt újabb rendőri akció zajlott Budapesten: szemtanúk a Velvetnek elmondták, hogy a hatóságok ezúttal az I. kerületben, a Döbrentei téren állítottak meg egy fekete terepjárót, sofőrjét kiszállították az autóból és elvitték a helyszínéről. Úgy tudjuk, az akció nem tartott sokáig, viszont az intézkedés idejére lezárták az Attila út részét a Szarvas tér és a Döbrentei tér között. 

Jellegét tekintve az akció nagyban hasonlít a múlt heti rejtélyes rajtaütésekre. Ezek egyike kedden, a Bosnyák téren, míg a következő csütörtökön, az M3-as bevezető szakaszán, a Szerencs utcánál történt, mindkét helyszínen civil ruhás nyomozók és egyenruhás rendőrök fogtak el egy-egy személyt, egyikük politikus vagy rendőr lehetett. A dolog különlegessége, hogy mindkét helyszínen felbukkant egy titokzatos, idősebb civil ruhás hölgy. Arról egyelőre nincs információ, hogy ő a Döbrentei téri akciónál is megjelent-e.

Persze, ha egyáltalán volt ilyen akció. Kérdésünkre ugyanis az ORFK Kommunikációs Szolgálata azt közölte, hogy nincs tudomásuk ilyen intézkedésről, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig (amely értesüléseink szerint az M3-as bevezetőjénél és a Bosnyák téren történt akciót is irányította) határozottan cáfolta, hogy munkatársai részt vettek volna ilyen akcióban, illetve irányították volna azt. Dr. Simon Richárd főügyészségi ügyész, helyettes szóvivő hozzátette: nincs közük a Bosnyák téri akcióhoz sem, sőt, tudomásuk sincs ilyen (feltehetően) hatósági intézkedésről.