Sopronkőhidán akar raboskodni a hummeres gázoló. Thomas B. beadta kérelmét a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, hogy átkerülhessen az osztrák határ közelében lévő fegyházba. Korábban ugyan Ausztriában akarta letölteni büntetését, de ezt nemrég újragondolta. – írja a Blikk

Az osztrák férfi a lap szerint arra hivatkozik, hogy felesége, Martina szinte minden héten látogatja, de a rendszeres találkozók komoly költséget jelentenek az asszonynak, ráadásul az előzetes letartóztatásban lévő férfi a gyerekeivel még így sem találkozott.

– Ügyfelem feltehetőleg az elsőfokú bírósági eljárás végéig még Szegeden marad – erősítette meg a lap információit dr. Buza János, a férfi ügyvédje. Hozzátette: kérte orvos szakértő bevonását, mert arra kíváncsi, hogy védence reakciója megfelelő volt-e azok után, hogy rálőttek. Ő ugyanis úgy gondolja, a lövések miatti stressz elhomályosította az osztrák férfi tudatát, ennek pedig köze lehet a gázoláshoz.

A férfi autójűt időközben megjavították, hogy egy helyszíni szemlén újra demonstrálhassák a balesetet. Ennek költségeit a magyar állam állta.