horoszkóp

Szmájlis gyilkosság: nem ért rá, azért nem segített a meggyilkolt lányon

2014.04.10. 07:56 Módosítva: 2014.04.10. 12:39

Öt év után most láthatták először a „szmájlis gyilkos" áldozatának szülei azt a férfit, aki megmenthette volna Dombai Bernadett életét, de nem tette. O. Péter a kártérítési tárgyaláson azt nyilatkozta, azért nem szólt senkinek sem Z. Dávid elmebeteg tervéről, mert mindig este beszélgettek, napközben pedig mással volt elfoglalva, nem azzal, hogy bárkit riasszon – írja a Blikk

Z. Dávid 2009. december 18-án lőtte hátba a lányt. Később kiderült, hogy egyik haverjával internetes beszélgetésekben rendszeresen megosztotta véres terveit, O. Péter (24) azonban nem hogy nem beszélte le a kegyetlenségről, még cukkolta is.

Bár a fiatalembert akkor a Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói meggyanúsították bűnsegédlettel, az ügyészség megszüntette az eljárást, mert elhitték a gyanúsítottnak, hogy O. Péter szövegében a nevetőjelek, vagyis szmájlik azt jelentették, nem gondolta komolyan a felbujtást.

Bár a büntetőügyben elkerülte az igazságszolgáltatást, a szülőknek kártérítési perben sikerült bíróság elé citálni a férfit.

A gyilkosságért Z. Dávid 35 évet kapott, a fegyvert beszerző B. Csaba hármat, míg O. Péter megúszta a tárgyalást. A gyászoló szülők azonban mindhármójuktól kártérítést kérnek.