horoszkóp

Leszúrta feleségét, majd azt mondta belefeküdt a késbe

2014.04.14. 15:59 Módosítva: 2014.04.14. 16:14

10 év letöltendő börtönre ítélte Orsós Ferencet a Pécsi Ítélőtábla. A férfi a vád szerint egy szúrással végzett élettársával, de azt vallotta, hogy az asszony belefeküdt az ágyban felejtett késbe. A férfi az utolsó szó jogán belekeveredett a történetébe, felmentését kérte majd az mondta, megbánta tettét. – írja a Pécsma

- A feleségem beleesett a késbe, siessenek! – így hívta a mentőket Orsós Ferenc – Valami apróságon veszekedtünk, de persze iszogattunk egy kicsit, felém támadt, amikor épp kenyeret akartam vágni, így történt – idézi a lap a férfi első vallomását. Később a férfi ezt módosította, és a bíróság előtt már ahhoz a verziójához ragaszkodott, hogy az ágyban felejtette a kenyérvágó kést, amibe az asszony belefeküdt.

- Vacsora után a kezemben maradt a kés, talán még eszegettem az ágyban, elbóbiskoltam, arra ébredtem, hogy az asszony jajgat. Biztos kiesett a kezemből a kés, ő meg belefeküdt – mesélte a férfi a bíróságon, aki persze az utolsó szó jogán azt is hozzátette, hogy megbánta tettét. 

Orsós Ferenc annak ellenére tagadta bűnösségét, hogy a szakértő megmondta, a szúrás szándékos lehetett, a kés nagy erővel hatolt a szív alatti bordák közé.

A Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely 10 éves börtönbüntetést szabott ki a férfira.