Egy negyvenes éveiben járó férfi 7-8 éven keresztül folyamatosan, kisebb-nagyobb megszakításokkal bizarr, nyugtalanító, fenyegető tartalmú email üzeneteket küldözgetett egy neves, írói álnéven publikáló, zala megyei krimiírónő internetes közösségi oldalon található hivatalos adatlapjára – tájékoztatta a Velvetet a Zala Megyei Főügyészség.

A Velvet értesülései szerint a híres magyar krimiírónő nem más, mint Vavyan Fable. Kerestük az írónőt, hogy erősítse meg értesüléseinket, de cikkünk megjelenéséig nem értük el. 

Az írónőnél akkor telt be a pohár, és tett félelmében feljelentést az ismeretlen zaklató ellen, amikor a 2013. október 1-jén kapott email már komoly fenyegetéseket tartalmazott. 

A nyomozás során sikerült azonosítani a zaklató személyét, és személy elleni, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt gyanúsítottként ki is hallgatták. Amint kiderült, a sértett könyvei nagy hatással voltak rá, ezért próbált – akár erőszakkal is – az írónő közelébe férkőzni. 

A bíróság elrendelte ideiglenes kényszergyógykezelését, az igazságügyi pszichiáter szakértő pedig megállapította, hogy a zaklató beteg, hasadásos elmezavara van, amely kizárta, illetve jelenleg is kizárja a belátási képességét. Ilyen súlyú elmebetegség esetén – amikor a személy belátási képessége teljesen hiányzik, – a büntető törvénykönyv kizárja a személy büntethetőségét, ezért a nyomozást vele szemben meg kellett szüntetni.