A férfi és az akkori nőismerőse között 2006-2007 években szerelmi viszony volt, kapcsolatuk másfél évig tartott, de a barátnője a sorozatos bántalmazás, és alázás miatt szakított vele. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, ezért a nőt hetente, napi rendszerességgel kereste, folyamatosan fenyegette, hogy az utcán elkapja, megöli, tönkreteszi, találkozásaik során egyszer csavarhúzóval csaknem megszúrta, két alkalommal bántalmazta, a házának az ablakát kővel dobálta, számtalanszor hívta telefonon is, és mindannyiszor durván szidalmazta – írja a Zala Megyei Főügyészség közleményében.

Később a férfi újabb párkapcsolatot létesített, de ez a barátnője is szakított vele. 2013. szeptember 18-án ezért megjelent Lentiben, az egyik szakközépiskola udvarán, ahol a kapcsolatukat akarta felújítani. Volt barátnőjét annak akarata ellenére rángatta, karjánál fogva húzta, majd kivitte az iskola területéről, ahol csak az iskola egyik pedagógusának közbelépésére hagyta abba a cselekményt.

A férfi személyi szabadság megsértésének büntette miatt megrovást kapott. Négy hónap után a férfi ismét megpróbálta volt barátnőjét jobb belátásra bírni. 2014. január 29-én mindenhova követte, többször szóváltásba került vele, és bement utána a Lenti Városi Könyvtár olvasótermébe is, ahol egy ismerősével tartózkodott. Távozásra szólították fel, erre elindult kifelé, azonban rövid idő múlva visszatért, az ismerőse ölében ülő sértetthez lépett, hajánál fogva lerántotta a földre és fejberúgta.

A sértett 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett. A terhelt olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a  könyvtárban tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen. A Lenti Járási Ügyészség ezért a férfivel szemben garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozva.