Nem törték fel Welsz Tamás Logodi utcai irodáját, és nem vittek el semmit, pláne nem páncélszekrényt, benne harmincmillió forintnyi készpénzzel – értesült a Velvet.

A március 20-án rejtélyes körülmények között meghalt Welsz Tamás neve igazán a Simon-ügy kapcsán vált ismertté. A híres, egyes vélekedések szerint hírhedt vállalkozó balhés ügyleteit alaposan megismerhette a közvélemény. Nevével és tevékenységével kapcsolatban komolyan felmerült titkosszolgálati kapcsolat, százmilliós csalássorozat, afrikai kétes kapcsolatrendszer hamis útlevelekkel, ám hogy ebből mi az, ami kétséget kizáróan bizonyítható, ma még nem teljesen világos. Mint ahogyan az sem, mit is keresett halála napján rendőrökkel budapesti Logodi utcai irodájában, majd érdi házában, mi történt abban a rendőrautóban, ami szállította, de az sem, mit vett be, amitől rosszul lett, és miért éppen arra a mentőállomásra szállították, ahol végül meghalt.

A legújabb információk arról szóltak, hogy egy hete kifosztották a hatóság által lepecsételt irodáját és minden mozdíthatót, köztük egy páncélszekrényt benne sok millió forinttal, elvittek a betörők. Az ügyet jól ismerő forrásunk úgy tájékoztatta a Velvetet – és a hvg.hu is így tudja – , hogy sem egy hete, sem máskor nem törtek be Welsz Tamás irodájába.

FRISS 

A police.hu-n olvasható közlemény megerősítette a Velvet értesüléseit, eszerint „az iroda zárszerkezetét ismeretlen elkövető megrongálta, de nem jutott be a lakásba, így lopás nem történt. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága rongálás gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.” Hozzáteszik: Welsz egy fővárosi egészségügyi intézményben, a gondos orvosi ellátás ellenére hunyt el.