„A Komáromi Járási Ügyészség zsarolás és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a 27 éves férfivel és 22 éves nővel szemben, akik kisbéri lakóhelyükön a 63 éves férfit hónapokon keresztül dolgoztatták, bántalmazták, illetőleg elvették a nyugdíját." – tájékoztatta a Velvetet a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóosztálya.

A pár a közlemény szerint nem dolgozott, kerülte a munkát, ezért 2013. március hónaptól arra kényszerítették a férfit, hogy a házban és a ház körül az összes teendőt helyettük elvégezze, a gyerekek felügyeletét ellássa, őket gondozza. Az élettársak rendszeresen, brutálisan bántalmazták a férfit, ellátásáról nem gondoskodtak, iratait elvették, többször bezárták, nehogy elszökjön, a megfélemlített férfinak a szerszámos kamrában kellett laknia, továbbá minden hónapban át kellett adnia a nyugdíját.

A bántalmazott férfinak végül sikerült megszöknie, és azonnal a rendőséghez fordult.  Az előzetes letartóztatásban lévő elkövetők tagadják a bűncselekmény elkövetését, velük szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.