A police.hu-n szerdán megjelent közlemény szerint a Miskolci Rendőrkapitányságon az eltűnt hozzátartozója tett bejelentést, mely szerint lánya, Sz. Petra 2014. március 27-én a miskolci Szemere Bertalan Szakközépiskolából a második tanóra közben ismeretlen helyre távozott és az eltelt idő óta életjelet nem adott magáról.

A Velvet információi szerint a bejelentés a lány eltűnésének másnapján, március 28-án érkezett, és a rendőrség azóta vizsgálja az ügyet. Ám a szűk egy hónap alatt egyelőre nem sikerült a lány nyomára bukkanniuk. Mint írták, „a felkutatására eddig tett intézkedések nem vezettek eredményre".

Közel fél órás keresés után lapunk munkatársai azonban megtalálták a lányt több közösségi oldalon is, ahol nem csak életjelet adott magáról – ugyanis aktívan posztolt, de bárki által hozzáférhető helyen azt is közölte, hogy a nagyapjához, Miskolcra költözött, ami talán kiindulópontként szolgálhat a keresésben. 

Kerestük a nagyapát is, aki elmondta, hogy a lány először hozzá szökött el, de tőle is elment. A hozzátartozó szerint rossz társaságba keveredett. Miután felvettük a  kapcsolatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitánysággal, a sajtómunkatársak kérték, hogy jutassuk el számukra a megfelelő linkeket. 

Kérdésünkre azonban kiemelték, hogy napi rendszerességgel használják a Facebookot, és ott is nyomon követik a lányt, aki édesanyjának nem adott életjelet eltűnése óta.

A rendőrség közleménye szerint az eltűnt lány megközelítőleg 170–175 centiméter magas, vékony testalkatú, 50 kilogramm súlyú. Haja hosszú, fekete színű, szeme színe kék, arca ovális. Lábmérete 41-es.  

Eltűnéskori ruházata: fekete színű rövid, gallérján prémes bőrdzseki. Szűk fazonú, testhezálló fekete-fehér-norvég mintás „leggings” nadrág. Szürke színű magas szárú tornacipő, valamint szürkéskék vászon kézitáska.

Az eltűnt személy szellemileg és fizikailag ép, orvosi- és gyógyszeres kezelés alatt nem áll – olvasható a police.hu-n.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az eltűnt személlyel kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.