Robbanás történt szombat reggel Bécs belvárosában, pontosan a Mariahilfer Straße 195-ös házban, mely a sétálóutca végén található, és villamosok is járnak rajta. Alig két megállóra a főpályaudvartól történt a robbanás, melyet egy kilométerrel arrébb is hallani lehetett. Az épület, melynek aljában egy patika is van, súlyosan megrongálódott. Adina Mircioane rendőrségi szóvivő szerint áldozatokra kell számítani, de a részletek nem ismertek.

A robbanás 10:10 perc körül történt, a tető a sétálóutcára zuhant -nyilatkozta a szóvivő az APA hírügynökségnek. „Nyilvánvalóan vannak áldozatok". A Wirtschatsblatt értesülései szerint jelenleg keresőkutyákkal fésülik át a házat, melynek második és harmadik emelete sérült meg súlyosan. Eddig öt sérültről érkezett jelentés, többeket még keresnek.

A lezuhanó épületrészek egy autót is összetörtek, törmelék és törmék borítja a területet. A Wiener Zeitung tudosítója szerint a robbanás nagyságát mutatja,hogy a közeli park túloldán fekvő üzlet ablakai is betörtek.