Helybenhagyta csütörtökön a Kaposvári Törvényszék a járásbíróság korábbi döntését, így az immár jogerős ítélet szerint tizenkét évet kell börtönben töltenie Ny. Zoltánnak, Páva Zsolt lánya támadójának. – írja a bama.hu. A huszonnégy esztendős férfit erőszakos nemi közösülésben, súlyos testi sértésben, kifosztásban és személyi szabadság korlátozásában mondták ki bűnösnek. 

A törvényszék tanácsa zárt ülést rendelt el, így az nem derült ki, a korábban hasonló bűncselekményért elítélt pécsi férfi és védője mivel próbálta megindokolni a fellebbezésükben kért enyhítést. A vádhatóság ezzel szemben súlyosbításra, illetve börtön helyett fegyház kiszabására tett indítványt.

Mint megírtuk, Páva Zsolt, a pécsi polgármester lánya egy egyetemi rendezvényről tartott hazafelé hajnalban, amikor rátámadt a férfi. A lány súlyosan megsérült. Arc- és orrcsontja eltört, zúzódásokat  is szenvedett. A férfi több mint egy héten át bujkált, valóságos hajtóvadászat indult kézre kerítése érdekében, végül feladta magát.

A bíróság az összes vádpontban bűnösnek mondta ki.