Fejzúgást, szédülést és még kettős látást is tapasztaltak azok a a munkások, akik csütörtökön reggel hat órára érkeztek dolgozni egy vecsési logisztikai központba, ám már egy óra életeltével egyre rosszabbul érezték magukat. Amikor később kimentek a gyárból levegőzni, jobban lettek, ám visszatérve rövid időn belül ismét jelentkeztek az egyre kínzóbb tünetek. A Velvet úgy értesült, hogy a bázisról ezek után több emberhez a mentőket kellett riasztani, akik szén-monoxid-mérgezés miatt lettek rosszul.

„A gyárban harmincan dolgoztak, közülük 13-an lettek rosszul, őket megfigyelésre az Erzsébet kórházba szállítani" – mondta el a Velvetnek Csámpi Attila, a Pest megyei katasztrófavédelmi szervezet szóvivője, aki hozzátette, hogy a monori hivatásos tűzoltók mellett kivonult a helyszínre a fővárosból a katasztrófavédelmi mobillabor és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is, mert a szakemberek határérték feletti szén-monoxid-szintet mértek, azonban azt egyelőre nem tudják, hogy honnan szivároghatott a gáz.

Egyelőre a vizsgálatok még zajlanak, az Erzsébet kórházban ismeretlen eredetű gázmérgezés okozta tünetek miatt kezelik a betegeket: „13 embert szállítottunk könnyű sérülésekkel kórházba megfigyelésre, akik rosszullétre panaszkodtak. Egyelőre nem tudjuk pontosan, mennyi ideg voltak kitéve a mérgezésnek" – tájékoztatta lapunkat az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.