Tizenkilenc évvel a kettős gyilkosság után fogtak el a rendőrök egy férfit. W. Csaba Lászlót az áldozatai hamutartójában hagyott cigicsikken található DNS-e buktatta le – írja a police.hu.

1995. május 21-én rokonaik találták meg egy idős házaspár holttestét  Budapesten, az Emília utcai házukban. A 79 éves férfit és 74 éves feleségét az akkor még ismeretlen tettes többször bántalmazta és több késszúrással megölte.

Az eljárást a nyomozóhatóság 1997. május 9-én megszüntette, majd 2014 februárjában azonban a régi akták áttekintése közben a rendőrökben felötlött: mivel egyik áldozat sem dohányzott, a cigarettacsikkek jelenthetik az ügy megoldását – írja a Bors.

A Fővárosi Főügyészség februárban elrendelte a nyomozás folytatását, végül szálak W. Csaba Lászlóig vezettek, aki, mint kiderült, 1995. május 20-án meglátogatta az idős házaspárt, akiknek pár ezer forinttal tartozott. A 79 éves férfival szóváltásba keveredett, mivel a kölcsönkért összeget nem tudta visszaadni.

Az idős férfit megütötte saját sétálóbotjával, aki ennek következtében a földre esett. Felesége megpróbált a védelmére kelni, azonban a magához vett sodrófát támadója kicsavarta a kezéből és azzal bántalmazta az asszonyt. Ezt követően elővett egy kést a konyhaszekrényből és azzal többször megszúrta mindkét sértettet, akik a helyszínen életüket vesztették, a kést a férifi nyakában hagyta. A helyszínt a gyilkos csak órákkal később hagyta el, még átkutatta a lakást készpénzért, rágyújtott több cigarettára, a házaspár kulcsával bezárta a kaput és a kulcsot egy lefolyóba dobta, majd Sepsiszentgyörgyre utazott.

W. Csaba László a 2014. áprilisban gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését és részletes vallomást tett.

A 38 éves gyanúsítottal szemben a több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – előzetes letartóztatása mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le.