horoszkóp

Évekig rejtegette gyereket, csalás miatt is körözték a férfit

2014.05.09. 13:30

Országszerte vert át cégeket valótlan szerződésekkel az a férfi, akit Békés megyei rendőrök fogtak el Budapesten. A dolog pikantériája, hogy vele volt kisfia is, akit évekig rejtegetett a gyermek édesanyja elől. – írja a police.hu.

42 rendbeli csalás bűntett és 42 rendbeli magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözött egy 45 éves férfit. A budapesti lakóhellyel rendelkező, de Győr-Moson-Sopron megyei illetőségű H. Ottó a nyomozás eddigi adatai szerint oktatási intézmények képviselőjének adta ki magát. Az ország több megyéjében és a fővárosban cégeket keresett fel és olyan valótlan tartalmú támogatási szerződéseket kötött velük, melyek alapján az intézmények fejlesztésére a jelenlegi információk alapján összesen közel 75 millió forintot vett át.  H. Ottóra budapesti lakásában csaptak le, ahol vele volt 11 éves gyermeke is, akit a Soproni Rendőrkapitányság körözött. A férfi ellen ugyanez a rendőrkapitányság kiskorú elhelyezésének megváltoztatása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot.

A rendőrség munkatársai a gyermeket biztonságba helyezték, átadták édesanyjának. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya H. Ottót őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.