Többek között Mednyánszky, Rippl-Rónai és Csók István ellopott festményeit találták meg a rendőrök. – írj a police.hu

Kalocsán raktárként használt helyiségeiből 2011. évtől kezdődően közel 20 millió forint értékben, többek között Mednyánszky, Rippl-Rónai és Csók István festményeit, ékszereket, dísztárgyakat, informatikai eszközöket, gépkocsi felniket és alkatrészeket, borokat, lakásgépészeti tárgyakat lopott el ismereten elkövető.

A nyomozók a beszerzett adatok alapján 2014. május 7-én beazonosították és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Istvánt.

A 32 éves kalocsai férinél ugyanis a házkutatáskor a nagy értékű festményeken kívül dísztárgyakat, ékszereket, elektronikai eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi korábban a sértettnél folyó munkálatokkor járt bent a raktárakban és hozzáfért azok kulcsaihoz, valamint a bűncselekményből származó tárgyak egy részét azóta már az interneten keresztül értékesítette.

A terhelt gyanúsítotti kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését részben elismerte. A Kalocsai Rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, amit Kalocsai Járásbíróság elrendelt.