A Veszprém megyei Bakonyban lévő Kab-hegyen, 141 kilométer per órás széllökést mértek, míg csütörtök hajnalban 115 km/h sebességgel süvített a szél Baranyában, miközben a Balaton már este óta a partot nyaldossa. 

Az Időkép percről- percre tudósítása szerint hozzávetőleg a Békéscsaba-Kecskemét-Pécs háromszögben esett eddig a legtöbb csapadék, ezeken a területeken sok helyen 30-40 mm csapadék hullott reggelig. Ma azonban tovább romlik az összkép hiszen lényegesen nagyobb területre terjed át az intenzívebb csapadékmező és a szél sem csitul jelentősen. A következő napokban hullámokban újabb és újabb adagokban érkezik az égi áldás, sajnos ez esetben már kevésbé beszélhetünk áldásos hatásról. Később egyre inkább záporokba, zivatarokba "tömörül" a csapadék, így ez lokálisan tovább ronthatja a helyzetet, villámárvizek sem elképzelhetetlenek.

Folyamatosan riasztják a tűzoltókat

Tornanádaskán több házat komolyan megrongált a szél, több mint 100 lakónak el kellett hagynia a lakását. Miskolcon mentésre induló tűzoltók karamboloztak egy kereszteződésben.Megsérült egy motoros Kaposváron a viharban, amikor rádőlt egy fa a Pécsi utcában - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A motorost a tűzoltók szabadították ki a fa alól, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Faágak, gallyak hevernek az utakon Borsod-Abaúj-Zemplénben a viharos erejű szél miatt, Miskolcon, az Olvasztár utcában pedig, egy általános iskola közelében elektromos vezeték szakadt le a viharban. A Budapest-Fonyód-Nagykanizsa, valamint a Balatonszentgyörgy-Keszthely vasútvonalon jelentős, többórás késések vannak a viharos időjárás miatt.

 Kisebb üzemzavarokat okozott a békés megyei áramszolgáltatásban a szerda este óta tartó viharos szél és esőzés, több helyen fák dőltek a villanyvezetékekre.  Az EDF DÉMÁSZ közleménye szerint szerda este Battonyán egy vezetékre dőlt fa okozott rövidebb üzemzavart, amely 40 fogyasztót érintett. Mezőkovácsházán letört faágak estek a vezetékre, emiatt átmenetileg 573 lakásban nem volt áram.