Összeverekedett két buszsofőr a 105-ös busz vonalán, a budai Apor Vilmos téren hétfőn – írja a Cink a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-oldalára hivatkozva. A VEKE annyit tud, hogy egy BKV-s és egy VT-Arriva-alkalmazott (utóbbi a BKV alvállalkozója) esett egymásnak, de annyira, hogy mentőt is kellett hívni a helyszínre. A mentő fél 11-re ért oda. Úgy tudni, azért verekedtek össze, mert a VT-s busz nagyon ráállt a BKV-sra, a két sofőr összeszólalkozott, majd a VT-s behúzott egyet a BKV-snak – fogalmaz a VEKE.

A kommentek közül kiderül amúgy, hogy a verekedés miatt két járat kimaradt. A BKK Facebook-oldalán posztunk megjelenésekor még nem volt fent semmilyen információ az afférról, csupán annyit tudhattunk meg, hogy „az 1-es villamos helyett pótlóbuszok közlekednek a Bécsi út/Vörösvári út és a Vágány utca/Róbert Károly körút megálló között, műszaki ok miatt."

A BKK a következő közleményt adta ki a verekedésről délután:

2014. május 19-én, hétfőn délelőtt 10 óra előtt a XII. kerületi Apor Vilmos téren szóváltásba keveredett két 105-ös autóbusz járművezetője, amely tettlegességig fajult. Az összetűzésben egyikük könnyebben megsérült. A kiérkező rendőrök a másik járművezetőt a helyszínen meghallgatták, majd elengedték. További információkkal a folyamatban lévő hatósági vizsgálatról a rendőrség tud szolgálni.

A történtek miatt egy indulás maradt ki a 105-ös vonalon, amelyet – több másik fővárosi tömegközlekedési járat mellett – két közlekedési szolgáltató, jelesül a BKV és a VT-Arriva közösen üzemeltet. Az esetet a rendőrségen kívül a járművezetők munkáltatója, a két szolgáltató is vizsgálja. A méltatlan szituáció miatt mind a Budapesti Közlekedési Központ, mind a BKV és a VT-Arriva az utasok elnézését kéri.