A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2013. május 27-én a reggeli órákban több lövéssel megölte ismerősét annak szolnoki, Hunyadi utcai házában – adott tájékoztatást dr. Varga Árpád megyei főügyész.

A gyilkosság reggelén egy rémült nő rohant be az egyik szolnoki hivatalba segítséget kérni. Állítása szerint egy férfi bement az otthonukba, és ott lelőtte a férjét. Perceken belül rendőri egységek érkeztek a Hunyadi utcába, ahol megtalálták a szolnoki vállalkozó holttestét. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a gyilkosság elkövetőjének felkutatását, aki elmenekült a helyszínről. Később azonban elfogták és őrizetbe vették – írja a szoljon.hu.

A vádirat szerint az 50 éves T. Istvánnak tetemes adóssága volt. A gyilkosság reggelén autóvásárlás ürügyével kereste fel a családot. Amikor azonban a gyanútlan sértettek beengedték, az eladási feltételek megbeszélése helyett fegyvert rántott és pénzt, valamint ékszereket követelt, aminek eredményeként a sértettek közel 1 millió forint értékű valutát és 400 ezer forintnyi ékszert adtak át neki. A tettes ezt kevesellte, további pénzt követelt. Az ekkorra már megkötözött férj ellenszegült, ezt kihasználva a feleség a földszintes ház ablakán kiugrott az utcára azért, hogy segítséget hívjon. A tettes ekkor közvetlen közelről négy lövést adott le a férjre, aki ennek következtében rövid időn belül meghalt. Az elkövető ugyancsak az ablakon távozva a nő után futott, hogy őt is megölje, de az asszonynak sikerült egy közeli hivatalba menekülnie és a rendőrséget értesítenie. A nyomozó hatóság még aznap lefoglalta az elvitt pénzt, ékszereket az elfogott tettestől.