Holtan került elő az a 17 éves ongai fiatalember, aki két héttel ezelőtt tűnt el az ongai tavaknál. A fiú holttestét pénteken kora este emelték ki a vízből, nagyjából ott, ahol korábban utoljára látták. Mint Szabó-Berdár Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese érdeklődésünkre elmondta, a fiatalember halálának körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Mint már arról korábban beszámoltunk, a 17 éves fiú az ongai tavaknál látogatta meg két hete, szombaton éjjel a barátnőjét, aki egy társasággal volt kinn a víznél. Onnan állítólag hajnali kettőkor indult haza, de oda már nem érkezett meg, holott jól ismerte az utat. A fiatelember után a speciális mentők kutyákkal is átkutatták a tavakat és környéküket, de akkor nem sikerült nyomára akadni a fiúnak. Barátaiban, családtagjaiban az utolsó percig élt a remény, hogy a fiú életben van, osztálytársai Miskolc-szerte falragaszokon keresték, hozzátartozói többször is bejárták a tavak környékét. A rendőrség a fiú eltűnése ügyében körözési eljárást folytatott.

A boon.hu szerint barátai úgy tudták, hogy a fiatalembert hazaindulása előtt bántalmazták a tónál, amit akkor a rendőrség nem tudott megerősíteni.