Rendőrök őrzik a kórházban az ámokfutó BMW-st

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.05.23. 12:24 Módosítva: 2014.05.23. 12:45

Rendőrök őrzik a kórházban azt az autóst, aki balesetsorozatot okozott péntek délelőtt a 41-es út Nyíregyháza és Napkor közötti szakaszán – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A sofőr előbb egy motorost ütött el, majd rendőrautóval és egy másik gépkocsival karambolozott. Fülöp Gergely közölte: a kórházban könnyebb sérülésekkel ápolt 25 éves nyíregyházi férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása, közúti baleset okozása és közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Hozzátette: szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a gyanúsított állt-e valamilyen szer hatása alatt. A szóvivő arról is beszámolt, hogy a balesetsorozatnak három sérültje van. A Nyíregyházáról Napkor felé egy külföldi rendszámú, jobbkormányos BMW-vel közlekedő férfi előbb egy motorost ütött el hátulról. A motorost, aki könnyebben megsérült, egy arra járó, szolgálaton kívüli mentős látta el.

A továbbhajtó ámokfutó, akit a rendőrök üldözőbe vettek, Napkor után, Apagynál visszafordult az úton, a rendőrök pedig elővigyázatosságból elkezdték leterelni az útról a szemben haladó gépkocsikat, az utasokat pedig – ütközéstől tartva – kiszállították a kocsikból. A száguldó BMW ekkor érintőlegesen ütközött a forgalomelterelést végző járőrkocsival, majd nekihajtott egy Mercedes személyautónak, amelynek még nem sikerült lehúzódnia az útról. Az utóbb autó vezetője az első információk szerint súlyosan megsérült.

Fülöp Gergely megjegyezte, a járőrautó mellett álló rendőr is alig tudta elkerülni, hogy a száguldozó elüsse. A 41-es út Nyíregyháza és Napkor közötti szakaszán csaknem három órán át szünetelt a forgalom, amíg a rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés tartott.