Kórházba került egy 19 és egy 18 éves japán énekesnő, miután vasárnap egy közönségtalálkozón rájuk támadt egy őrült – írja a NY Daily News. Rina Kavaei és Anna Irijama az AKB48 együttes tagja, csapatuk egy minikoncertet akart adni Takizavában – ott csapott le rájuk a 24 éves Szatoru Umeta.

A munkanélküli férfi egy körülbelül 50 centis pengéjű fűrésszel támadt a két nőre. Mindkettejük jobb kézfejében csontok törtek, és a fejükön is szenvedtek zúzott és vágott sérüléseket. Kórházba szállították őket, már túl vannak a műtéten.

A híradások szerint az egyik nő segítségért sikoltozott, ekkor kaptak észbe a biztonsági őrök, és a rendőrök helyszínre érkezéséig ott tartották Szatorut, miközben áldozataiból ömlött a vér. A támadót emberölési kísérlet miatt letartóztatták. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi meghallgatását már elkezdték, ám arról, hogy mit mondott, nem beszéltek.

Update: Azóta előkerült egy rövid videó az eseményről, de a támadást kivágták róla, viszont a Tomonews készített egy animációt a történtekről, ezt tekinthetik meg posztunk tetején. A támadást a japán híradóban sem adták le. Viszont az együttes tagjai kikerültek a kórházból, és jól vannak.

AKB48 táncos énekegyüttesnek összesen száz fiatal nőtagja van, akik dalonként versenyeznek azért, hogy a főcsapat tagjai lehessenek Japánban, Kínában, Indonéziában és Tajvanon nagyon népszerűek.