Szegedről május 13-án tűnt el Jancsikné Hajdú Andrea, a 45 éves nőt azóta nem látták. A Délmagyarnak így mesélte el a történetet édesanyja, Hajdú Józsefné: „Kedden volt két hete, hogy eltűnt. Hétfőn azt mondta, találkozik egy évek óta nem látott munkatársával, az Ibolyával. Másnap délelőtt a sarki telefonfülkéből hívta Ibolyát, amikor visszajött, elkezdett pakolni. Egy nejlonszatyorba köntöst, fürdőlepedőt, hálóinget, fehérneműt rakott, és egy strandpapucsot is vitt magával, mint aki kirándulni indul" – mondta az asszony. Neki azt mondta a lánya, munkaügyben megy el Zsombóra, egy kertészetbe. Alig volt nála 500 forint.

Az idős nő szerint lánya a munkakeresésre ment rá, biztos szegedi állása helyett kiment Hollandiába, de ott nem talált állást, itthon pedig csak közmunkásként tudott elhelyezkedni. Szerette volna penészedő lakását felújítani, de tőkéje nem volt rá. Eltűnése után mobilon sem tudták keresni, mert akkoriban romlott el a készülék. „Életemben nem láttam Ibolyát. A rendőrség sem találta. Azt mondták, a sarki telefonfülke híváslistáját sem tudták lekérdezni. A lányom a lakáskulcsot is itthon hagyta, azt mondta, fél, hogy elveszíti. Az iratait viszont elvitte" – mondta az édesanyja. A híváslistát amúgy csak bűncselekmény esetén kérdezheti le a rendőrség.

Lánya 2004-ben már megpróbált öngyilkosságot elkövetni, gyógyszereket vett be, de időben megtalálták. Hajdú Andrea lánya, Jancsik Alexandra elmondta, az utóbbi időben ő is ritkásan látta depresszióba forduló anyját, ő azt is el tudja képzelni, hogy elrabolták. Lánya a Facebookon is megosztotta anyja képét.

A rendőrség felhívása

A 150-155 centiméter magas, vékony testalkatú, körülbelül 55 kilogramm súlyú, félhosszú, egyenes, szőke hajú, keskeny arcú nő május 13-án délután ment el szegedi otthonából. Eltűnésekor világosszürke, cipzáras kapucnis kardigánt, világosbarna, félhosszú ballonkabátot, fekete nadrágot, fekete edzőcipőt és ciklámenszínű női táskát viselt. A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik Jancsikné Hajdú Andreával kapcsolatban, hívja a rendőrséget a 06-62/562-423-as vagy a 06-80/555-111-es telefonszámon. A 107 vagy 112 központi segélyhívón is lehet jelentkezni.