Bombariadó miatt kiürítik a pesti WestEnd bevásárlóközpontot, és valószínűleg a budai Allee-ban is ez a helyzet – tudta meg a Velvet csütörtök késő délután. A pláza mozijában épp a Fekete leves című film bemutatója lett volna, amikor elkezdték az evakuálást.

A rendőrség megerősítette értesülésünket: „18 óra körül érkezett fenyegető tartalmú hívás a rendőrségre" – mondta a szóvivő, aki szerint egy II. kerületi, Lövőház utcai pláza is érintett (ez csak a Mammut lehet). A kiürítésekről nem nyilatkozott, az a tűzszerészek protokolljához tartozik, hol mekkora területet és hogyan vizsgálnak át – tette hozzá. Mindenesetre egyik áruház Facebook-oldalán se találni tájékoztatást a kiürítésről vagy a bombariadóról.

Helyszíni tudósítünk ugyanakkor a Mammutból azt jelentette, hogy nem sokkal este nyolc óra előtt lezárták az üzletközpontot és megkezdték az épület kiürítését. Értesülésünk szerint itt is egy fenyegető telefonhívás miatt rendelték el az épületkomplexum lezárását. Nem sokkal korábban tudósítónknak az üzletbérlők elmondták, hogy elegük van a gyakran előforduló bombariadókból.

„Elég vicces, hogy a rendőrök és a biztonsági emberek többsége tőlem tudja meg, hogy több pláza is érintett, így azt is, hogy telefonon fenyegették meg az üzletközpontokat” jelentette tudósítónk.

  Este nyolc körül a Margit körút közlekedése a Lövőház utca lezárása miatt beállt, a Mammut előtt a járókelők ingerülten fogadták, hogy nem mehetnek be a plázába.

Nézze meg a Westendben és a Mammutnál készült képeinket!