Szerda este már vissza kellett volna érnie a dunaújvárosi repülőtérre B. Zsoltnak és K. Zoltánnak, annak a két, 40 év körüli férfinek, akik szerda délután egy helyi repülésre indultak, ám már nem tértek vissza. Csütörtök reggel Kisapostagnál lezuhant a kisrepülőgépük, a két utas szörnyethalt – értesült a Velvet.

A Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő megerősítette a Velvet értesüléseit: „A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai kiérkeztek a helyszínre és egy kukoricatáblában megtalálták a kisgép roncsait, amelyben két fő utazott, de mindketten szörnyethaltak" – mondta el a lapunknak Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados.

A kisapostag-baracsi sportrepülőtéren nagyszabású repülőnapot terveztek, emiatt tartott a szervezőbizottság megbeszélést szerdán késő délután. Ezt követően, de még naplemente előtt a Dunaferr Repülőklub tagja, B. Zsolt felszállt saját Apollo Fox kisrepülőjével hogy „tegyen néhány kört". Utasként csatlakozott hozzá klubtársa, K. Zoltán – írja a baleset előtt történtekről a Feol.hu

A Velvet értesülései szerint a két jóbarát gyakran járt együtt repülni, B. Zsolt gyakorlott pilótának számított.

„Hivatalosan nem kellett bejelenteniük a repülést, és nálunk repülésirányító sem dolgozik. Napnyugtára kellett volna visszaérkezniük a Apollo Fox típusú kisgéppel. A telepen csak a gondnok tartózkodott, aki azt hitte, hogy még szerelnek valamit a hangárban. A hozzátartozók riasztottak minket csütörtök reggel, ekkor értesítettük a légiirányítást és a helyi hatóságokat. Ők a reptértől 800 méterre meg is találták őket" – mondta el lapunknak Loskay László, a repülőtér vezetője, aki mindkét férfit jól ismerte.

A Feol. hu információi alapján a gép a jelek szerint orral lefelé, majdnem függőlegesen csapódott be. A tragédia két áldozatát a biztonsági övvel rögzítve a a roncs üléseiben találták meg, ahonnan a holttesteket a dunaújvárosi tűzoltók csütörtök délelőtt feszítővágókkal szabadították ki. A Pilótafülke teljesen összeroncsolódott. 

A kis repülőtéren most mindenki döbbenten áll a tragédia előtt, egyelőre csak találgatnak, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget, mert még vihar sem volt a környéken. Mivel az ilyen típusú kisgépekben fekete doboz sincs, így Loskay szerint – hacsak nem nézte végig egy szemtanú az esetet – az is lehet, hogy soha nem derül ki, mi is történt pontosan. 

A rendőrség szakértők bevonásával a légi közlekedés veszélyeztetése bűntett alapos gyanúja miatt indított eljárás az ügybent.