Nem nyújtottak be repülési tervet a Kisapostagnál lezuhant kisrepülő útvonalára, de abban a légtérben és arra a repülésre, amelyre a pilóták készültek, ez nem is kötelező – mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője csütörtökön. Bajkó Erika közlése szerint a szervezethez csütörtök reggel érkezett a bejelentés, hogy a dunaújvárosi repülőtér mellett balesetet szenvedett egy Apollo Fox típusú ultrakönnyű repülőgép. Fedélzetén két ember tartózkodott, mindketten életüket vesztették. A hatóság eddigi információi szerint a baleset szerda este történt.

A két férfi a géppel röviddel napnyugta előtt szállt fel egy rövid repülésre. A hozzátartozók csütörtök reggel kezdték keresni őket. Bajkó Erika elmondta, a hivatalos keresés azért nem indult meg korábban, mert a gépre nem nyújtottak be repülési tervet. Igaz, abban a légtérben arra a repülésre, amelyre készültek, ez nem is kötelező.

A helyszínen megtalálták a repülőgép dokumentumait, ezek alapján megállapították, hogy az Apollo Fox május közepén esett át légialkalmassági felülvizsgálaton, és azon műszakilag megfelelt. A roncsot közelebbről még nem tudták megvizsgálni, de az „első helyszíni benyomás" alapján a repülőgép járó motorral, meredek szögben ütközött a földnek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt közölte, hogy a kisrepülőre a Fejér megyei Kisapostag és Baracs között csütörtök reggel bukkantak rá a dunaújvárosi sportrepülőtérhez közeli kukoricásban. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward elmondta, hogy a rendőrség légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást.