Veszélyes román bűnöző tört át a határon

2014.05.29. 14:21

Áttört a nagylaki határátkelőhelyen egy körözött román férfi, a rendőrség nagy erőkkel keresi. Ellenőrzőpontokat állított fel a rendőrség csütörtökön a Makóról kivezető utakon, hogy elfogja azt a körözött román férfit, aki éjszaka áttört a nagylaki határátkelőhelyen - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.A rendőrök megállítják és ellenőrzik a városból kihajtó járműveket, a sofőrök figyelmét pedig felhívják arra, hogy ne vegyenek fel stopost.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán késő este a nagylaki határátkelőhelyen belépésre jelentkező román autó sofőrjéről kiderült, Svájcban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt keresik a hatóságok.

Amikor a rendőrök megpróbálták előállítani a román férfit, ő gázt adott, és áthajtott a határon, elsodorva egy román rendőrt, aki könnyebben megsérült. A magyar rendőrök a nagylaki határ közelében megtalálták az autót, és elfogták annak román állampolgárságú utasát – közölte a százados.

Az MTI információi szerint az autót a román hatóságok már visszaszállították Romániába.

A rendőrség keresi a 170 centiméter magas, fekete hajú, Filimon Gheorghita 38 éves román állampolgárt, aki az országba való belépéskor fekete trikót és farmernadrágot viselt. Menekülésének elvetemültsége arra utal, hogy a férfi semmitől sem riad vissza, ezért kérik, hogy aki jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a rendőrséget.

Makón és a környező településeken is golyóálló mellényt viselő rendőrök keresik a szökevényt. Délelőtt egy Aradi utcai panziót vizsgáltak át az egyenruhások, ahol az MTI információi szerint rövidebb időt töltött a körözött férfi. A közeli Gerizdes városrészt utcánként vizsgálják át a rendőrök - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.