Kocsik Richárd pénteken fulladt bele az arlói tóba, miközben egy osztálytársát mentette ki a vízből  –írja a Blikk. A fiúra hősként tekintenek a barátai, akik a közösségi oldalakon is gyászolják őt.

A fiatalok osztálykirándulásra érkeztek egy ózdi középiskolából az arlói kempingbe. Azt nem tudni, kinek az ötlete volt, azt sem, hogy miért tette, de egyikük, L. Brigitta úgy találta, jó ötlet bemenni a jéghideg vizű tóba. Pillanatokkal később kapálózni kezdett, segítségért kiabált. Richárd volt az első, aki utána indult, hogy kimentse – és ő volt az, aki többé nem jött ki a tóból élve.

A kislány képtelen lett volna eljutni a partra, elfogyott az ereje” – mondta a Blikknek Ricsi édesanyja, Kocsik Józsefné. ”Talán csak pár karcsapásra lehetett a mólótól, így a fiam megragadta a derekát, taszított egyet rajta. Így érte el a lány a partot, ahol kihúzták, Ricsi azonban a hideg vízben megdermedhetett, és elnyelte a mélység. A 17 éves fiú édesanyja még azelőtt a helyszínre ért, hogy fiát megtalálták volna a búvárok. Telefonon értesítették, hogy baj van. Kocsiba ült, és nyomban a tóhoz sietett. A kétségbeesett asszony végignézte, ahogy gyermekét negyedóra múltán a partra emelik a kutatómentők.