A helyi futballpálya melletti réten várta pirkadatkor régi haragosát a hivatásos rendőr törzsőr-mester, majd több, a fejére mért ütéssel végzett vele Andornaktályán. – tájékoztatta a Velvtet a Heves Megyei Főügfyészség. 

Az ügyben az Egri Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A 32 éves rendőr gyermekkorától ismerte a 72 éves sértettet, aki az elhunyt családjának közvetlen szomszédságában lakott Andornaktályán. A szomszédok haragos viszonyban voltak, az évek során több különböző hatósági eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. A rendőr később a családjával a község egy másik utcájába költözött, de a szüleit továbbra is rendszeresen látogatta. Ilyenkor sértegette és gúnyolta a sértettet, illetve annak házastársát. 

A közélemény szerint 2013. december 16-án a vádlott rendőri intézkedést kért, mert - véleménye szerint - a sértett előzőleg kromofággal leöntötte a háza falát. Ezt követően azonban úgy döntött, hogy a rendőri eljárástól függetlenül, személyesen is elégtételt vesz a szomszédján. Mivel tudta, hogy az idős ember minden reggel a saját háza mögött elterülő ún. Nagykertben sétáltatja a kutyáit, másnap, 8 óra körüli időben itt várta a sértettet, akit feltartóztatott, számon kért, majd - feltehető szóváltást követően - egy megközelítőleg 2-3 cm átmérőjű, rúdszerű eszközzel bántalmazni kezdett. 

A rúddal a feje hátsó részén többször megütötte haragosát, majd amikor az már a földre került, rátérdelt és úgy ütötte tovább. Ez a folyamatos, eszközös bántalmazás olyan súlyos és intenzív volt, hogy annak következtében az idős ember a helyszínen elhunyt. Halálát a többszörös agysérülések talaján kialakult heveny keringési-légzési elégtelenség okozta.

A terhelt másnap reggel telefonon jelentette a történteket szolgálati elöljárójának, melyet követően sor került az őrizetbe vételére, majd előzetes letartóztatásának elrendelésére.A nyomozást lefolytató Egri Nyomozó Ügyészség a vádiratában fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.