Készenléti rendőrök fogták el azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy idős jánoshidai asszonyt, majd rágyújtotta a házát. – írja a police.hu.

Lakástűzről értesítette a rendőrséget a katasztrófavédelem ügyelete 2014. június 3-án este.  Akiérkező rendőrök megállapították, hogy egy ismeretlen férfi bement az idős, egyedül élő özvegyasszony házába, a sértettől pénzt követelt, bántalmazta, majd a földre került áldozatát magára hagyta. Amikor az asszony magához tért, házának alsó része lángokban állt, kimenekült az épületből.Az egyenruhások a személyleírás alapján azonosították, és a bűncselekmény helyszíne közelében elfogták a 38 éves B. János helyi lakost. A rendőrök a férfinél a sértett házából származó értéket találtak.B. János ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a sértett segítése érdekében rendőrpszichológust és - az áldozatsegítő készenlét szolgáltatás keretében - mentálhigiéniás szakembert irányított az egyedül élő idős asszonyhoz. A rendőrség felvette a kapcsolatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal és Jánoshida Önkormányzatával. Mindkét hatóság segíti, támogatja a fedél nélkül maradt sértettet.