A Budapesti Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat hivatásos állományában szolgálatot teljesített férfival szemben, aki a vád szerint, tavaly augusztusban egy fővárosi benzinkúton fegyvert fogott a kútkezelőre azért, hogy az általa tankolt üzemanyaggal fizetés nélkül távozhasson –tájékoztatta a Velvetet a Fővárosi Főügyészség. 

A vádirat lényege szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat hivatásos állományában szolgálatot teljesített vádlott 2013. augusztus 28. napján az esti órákban – ittas állapotban – egy XIII. kerületi üzemanyagtöltő állomáson mintegy 20.000 forint értékben üzemanyagot tankolt a gépkocsijába, majd onnan fizetés nélkül akart távozni. A kútkezelő odalépett a gépkocsihoz azért, hogy ezt megakadályozza, ekkor azonban a vádlott dulakodni kezdett vele, majd a jobb első ülésről magához vette az engedéllyel tartott lőfegyverét és ráfogta a kútkezelőre azzal, hogy engedje el, különben lőni fog. A kútkezelő a fenyegetés hatására hátralépett, majd megkerülve a gépkocsit sikerült annak jobb első ajtaját kinyitnia és az ülésre letett lőfegyvert megszereznie, majd félredobnia. A vádlott ezt követően - az egyébként meghamisított rendszámmal felszerelt gépkocsival – elhajtott a helyszínről, menekülés közben azonban nekiütközött egy az úttest szélen elhelyezett tűzcsapnak.A férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével, egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével, és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, amelyek közül a legsúlyosabb bűncselekmény – a fegyveresen elkövetett rablás bűntette – törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a vádiratban a jelenleg házi őrizetben lévő terhelttel szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta.