Négy és fél millió forintnak megfelelő, 15 ezer eurónyi készpénzt, nagy értékű használati tárgyakat és személyes iratokat loptak el a vívószövetség autójából a 62 esztendős korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gedővári Imre temetése alatt, szerda délután 14 és 15 óra között a Farkasréti temetőben – értesült a Velvet. Úgy tudjuk, a kápolna melletti parkolóban törték fel a fekete Mercedes autót, amit éppen az előző nap kapott szponzoroktól a szövetség. „Egy szál virágot akartunk venni a temtésre, azért parkoltunk a viráüzletek mellé. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen felháborító dolog fényes nappal megtörténhet." – nyilatkozta a Velvetnek Csampa Zsolt a  Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöke, aki ezzel az autóval ment volna ki a közelgő VB-re. Az eset után egyből feljelentést tett a rendőrségen, hiszen az erkölcsi kár mellett a csapat Eb-re szánt pénze is oda lett. 

Szetey András, a  Magyar Vívószövetség kommunikációs igazgatója is megerősítette hírt, és elmondta, hogy a kocsi hátsó, besötétített üvegű szélvédőjét betörték és többek közt laptopot, bankkártyát és személyes iratokat vittek el.

Kerestük a rendőrséget is akik ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást: „A kérdéses ügyben a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitánysága folytat eljárást lopás bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen."