Mi lesz a támadókkal?

Morgan Geyser és Anissa Weier, a két 12 éves támadó ellen úgy emeltek vádat, mintha már nagykorúak lennének, így akár 65 évet is kaphatnak.

Slenderman történetéről, kultúrtörténeti hátteréről itt olvashat.

 „Mélységesen elszomorít a wisconsini tragédia, együttérzek azokkal a családokkal, amelyek életét ez a borzalmas tett örökre megváltoztatta” – idézi Victor Surge szavait a RadarOnline. Surge Eric Knudsen álnéven fórumozott a Creepypasta nevű horroroldalon, ott találta ki Slenderman figuráját, amelyben két 12 éves lány annyira komolyan hitt, hogy egy barátnőjüket tizenkilenc késszúrással majdnem megölték, hogy így a szörnyeteg szárnysegédjei lehessenek. A floridai férfi szóvivőjén keresztül azt is közölte, hogy a történtek óta folyamatosan elárasztják üzenetekkel.

David Morales, a fiktív horrorsztorikat gyűjtő oldal egyik vezetője korábban már közölte, hogy a szabályzatuk szerint 13 évesnél fiatalabbak nem használhatják az oldalt. „Nem tanítjuk arra a gyerekeket, hogy egy képzelt szörnyben higgyenek, vagy hogy erőszakosan viselkedjenek. [...] akárhogy is, az egész közösség őszinte részvétét szeretné kifejezni az áldozat, és az érintettek családja felé.”

Előkerült a telefonhívás

A Huffington Post eközben megszerezte azt a felvételt, amellyel Greg Steinberg, az áldozatot megtaláló kerékpáros kért segítséget a rendőrségtől. Ezen elmondja, hogy a lányt többször megszúrták, és érzi, hogy nehezen lélegzik. Arról is beszél, hogyan talált rá a vérző lányra, akinek hangjai néha behallatszanak a hívásba. A felvételt itt hallgathatja meg

Az alábbi dokumentum pedig az esetről készült hivatalos rendőrségi jelentés.

Slenderman Stabbing Criminal Complaint