A 29 éves K. Ákos egyedül maradt otthon a kisbabával, aki folyamatosan sírt, ezzel feldühítve apját, írja a Blikk a  május 17-én történtekről. A budapesti férfi ekkor dühösen nekiesett a gyereknek, amihez állítólag az is hozzájárult, hogy kapcsolata korábban már megromlott a gyermek anyjával.

„Május 17-én az esti órákban a férfi XXII. kerületi otthonukban volt, amikor az alig két hónapos gyermeke sírni kezdett. Miután a kisfiú a sírást még percek múlva sem hagyta abba, a gyanúsított dühében felemelte, és őt több alkalommal olyan erővel rázta meg, aminek következtében a gyermek koponyaűri vérzést szenvedett" – áll a Fővárosi Főügyészség hivatalos közleményében. 

Az eszméletlen csecsemőhöz végül K. Ákos hívta ki a mentőket, akik a helyszínen élesztetták újra a kisfiút, majd kórházba vitték. A Blikk infromáció szerint a baba talpán bevarasodott szúrásnyomokat is találtak, de a pontos sérülésekről még nincs hivatalos álláspont. Az ügyészség közleménye szerint  „megalapozott a gyanú továbbá arra vonatkozóan is, hogy a gyanúsított a gyermekét már a fenti esetet megelőzően is bántalmazta".