Kis hiján tragédiával végződött egy szakközépiskolai évfolyam-találkozó Békéscsabán, ha egy jelenlévő pincér nem lép közbe, tudósít a Beol. A társaság a városi Halászcsárdában vacsorázott, amikor egyikük torkán akadt egy falat, és fuldokolni kezdett. Az épp italokkal asztalukoz érkező pincér azonnal tudta mit kell tennie, és az úgynevezett Heimlich-fél műfogással megmentette az életét.

Vácz József hőstettére a társaság egyik tagja egy sms-ben hívta fel a lap figyelmét, a megmentő szerényen titokban tartotta a történteket. Később így emlékezett vissza:

"Azonnal felismertem a legfontosabb tüneteket, levegő után kapkodott a bajbajutott, kezével a torkára mutatott, nem tudott megszólalni, hiszen a légutak elzáródtak, idegen anyag volt a hangrésben. A még eszméleténél lévő hölgy háta mögé mentem, karjai alatt átöleltem a törzsét. Egy magam felé és fölfelé irányuló hirtelen mozdulattal nyomtam fel a rekeszizmot, melynek hatására fokozódott a nyomás a tüdőben, a vendég ki tudta köhögni a megakadt falatot." – nyilatkozta a Beol cikkében.