Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták meg a 31 éves T. Z.-t, aki a vád szerint 2013. április 10-én egy féltéglával agyonvert egy 16 éves lányt Szigetszentmiklóson. A férfi pere szerdán kezdődött meg a Budapest Környéki Törvényszéken.

A vádirat szerint a férfi kihasználta, hogy a 16 éves D. D. éppen szakított közös ismerősükkel, de szerelmi bánat gyötörte. A lány az exéről a vádlottól akart minél többet megtudni, de a vádlott mindezt pénz, arany és szex nyújtásához kötötte. A lány összesen 3000 forintot adott az amúgy konstansan munkanélküli vádlottnak, a másik kettőre nem volt hajlandó. A férfi azonban április 4-én a Duna-partra akarta csalni a lányt, mondván ott lesz volt szerelme is, és ott egy hármasszexszel visszaszerezheti őt. A lány ebbe nem akart belemenni.

Végül a vádlott rávette a lányt, hogy 9-én délután találkozzanak Szigetszentmiklós-Lakihegyen. Miközben ezt online megbeszélték, a férfi olyanokat hozott szóba, hogy a két fiatal együttlétét ő is végignézné. Eközben persze T. Z.-nek esze ágában sem volt odahívni D. D. volt barátját. Aznapra nem is sikerült a találkozót összehozniuk, de másnap igen. Az erről szóló üzenetváltást a lány a férfi kérése ellenére sem törölte.

Találkozásuk után elindultak egy kihalt, fás-bokros terület felé, ahol a vádlott elmondta, hogy tetszik neki a lány, szeretne járni vele, de a lány elutasította. Kettejük beszélgetése veszekedésbe torkollt, a lány azzal fenyegetőzött, hogy szól az apjának. A férfi megragadta a karjánál fogva a távozni akaró lányt, aki megpróbálta támadóját ágyékon rúgni, de nem sikerült. A férfi ekkor lenyomta őt a földre, és 10-20 percen keresztül fojtogatta, mígnem elvesztette a lány az eszméletét.

A lány ekkor még élhetett, mivel többször is megremegett. T. Z. ezért kétszer is arcon ütötte, majd egy talált téglával többször megütötte a fején és a felsőtestén. A holttestet behúzta a bozótba, a lány ugyanis a téglával mért ütésektől a helyszínen meghalt. A testet használt, eldobott gumiabroncsokkal fedte el, hazament, alaposan elrejtette a cselekménykor használt ruháit, majd ismeretlen helyre ment. A lány eltűnését még aznap bejelentette a család, a holttestét másnap találták meg kutyás kutatóegységek. A halálát a fojtogatás és a súlyos koponyasérülések együtt okozták.

A Velvet egy éve a helyszínen járt, megrázó riportunkat itt olvashatja.