Vádat emeltek az ellen a 25 éves férfi ellen, aki öngyilkos akart lenni, ám mielőtt megtette volna még tesztelte, hogy vajon képes-e egyébként embert ölni.

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot azzal a 25 éves férfival szemben, aki 2011 novemberében több tucatnyi késszúrással végzett véletlenszerűen kiválasztott áldozatával.– írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. Majd kifejtették: "A vádirat lényege szerint, a vádlott az elkövetést megelőző években rendszeresen fogyasztott kábítószert, melynek hatására a cselekmény elkövetésének idején pszichés zavarokkal küzdött, öngyilkosságot tervezett elkövetni. Annak igazolására azonban, hogy valóban képes az emberi életet kioltani elhatározta, hogy először egy számára ismeretlen személyt fog megölni." 

Először a városban sétálgatva kereste a megfelelő helyet a gyilkossághoz, majd a XXII. kerületben a a Gyula Vezér lépcsőre, és úgy döntött, hogy az emberölést itt fogja elkövetni. A férfi egy 15 cm pengehosszúságú tőrkéssel órákig várt a buszmegállóban, majd egy hozzá hasonló testalkatű férit kezdett követni, akit a lépcsőhöz érve a férfit testszerte mintegy harminc alkalommal megszúrta, illetve megvágta.A sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. 

 A vád előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, amelynek a törvény szerinti maximális büntetési tétele életfogytig tartó szabadságvesztés.

 A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.