A rendőrök megtalálták és elfogták annak a taxinak a tulajdonosát, melynek a csomagtartójában 33 kilogrammnyi marihuánát foglaltak le a rendőrök egy csütörtök esti akcióban a VI. kerületben – értesült a Velvet. Rendőrségi információk szerint a 40 milliós drogszállítmány eredetét még vizsgálják – úgy tudjuk, a marihuána forrása egy déli ország lehet. A nyomozók most azt vizsgálják, hogy pontosan honnan, kitől érkezett a drog. Így jutottak el a taxi tulajdonosához is, akit szintén őrizetbe vettek. 

Mint megírtuk, egy drogszállítmánnyal összefüggő rendőrsági akció zajlott múlt hét csütörtök este a fővárosban, a Szondi utcában. Az ügyhöz közeli forrásunk szerint a rendőrök nem véletlenül tartózkodtak nagy erőkkel a helyszínen, ugyanis pontos ismeretekkel rendelkeztek arról, hogy ebben az időpontban egy taxival jelentős mennyiségű drogszállítmány érkezik. 

Az akció során két lövés dördült: a Béke Radisson Hotel mélygarázsában a rajtaütés során egy albán férfi megpróbált a taxival elmenekülni: először teljes gázzal a rendőröknek hajtott, majd több parkoló kocsinak ütközve megpróbált elmenekülni a helyszínről. A rendőrök ekkor adtak le két lövést az autóra, az egyik a csomagtartóba fúródott, a másik pedig a bal hátsó kereket érte. Az albán férfi a kocsit hátrahagyva próbált meg elmenekülni, de végül sikerült a rendőröknek elfogni.

A három férfi ellen kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárás, a menekülő albán esetében pedig felmerülhet a hivatalos személy elleni erőszak, illetve a gyilkossági kísérlet gyanúja is. A rendőrség a három férfit – a 41 éves H. A.-t, a 47 éves I. H. J.-t, valamint a 27 éves H. J.-t őrizetbe vette és javaslatot tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására – írta korábbi közleményében a rendőrség.

Kerestük az ORFK-t, hogy erősítsék meg információinkat a nyomozás jelenlegi állásáról, ám egyelőre még nem kaptunk választ.

A Blikk szerint azonban csak csali volt a zsaruknak a drogszállítmány, mely egyébként Budapest egyhavi marihuánafogyasztását is fedezhette volna. A lap úgy tudja, vizsgálják, hogy a 26 csomagba rejtett 33 kilónyi marihuánával egy időben nem került-e az országba egy értékesebb szállítmány. Hiszen akkor lehetséges, hogy a csütörtöki zsákmányt, valamint a két albán és egy török futárt „főnökeik" feláldozták a nagyobb fogás reményében.