„Folyamatosan kapjuk a jelzéseket, hol látták a második kerületből eltűnt nőt, ma is látták, lekövethető az útja. A Máriaremetei iskolából indult, az alábbi területeket járta be, Hidegkút, Solymár, Pilisvörösvár, Pomáz, és most a III. kerületben látták utoljára" – mondta a Velvet megkeresésére Balázs László, a Pest Megyei kutató-mentő szolgálat vezetője, és hozzátette, jelen pillanatban több mint 40 fő keresi a nőt. Bonherbe Szilviát a III. kerületi Aquincum megállónál látták utoljára. „Aki ezen a környéken látott hasonló külsejű nőt, akit tudomásunk szerint fehér felsőben, fehér cipőben és farmerben látták utoljára, hívja a rendőrséget."

A 37 éves Bonherbe Szilviát kedd óta keresi a rendőrség, a nő a II. kerületből tűnt el június 17-én 7 óra 40 perc és 7 óra 50 perc között a Máriaremetei úton lévő iskolából. Azóta ismeretlen helyen tartózkodik, az édesanyja a Facebookon azt osztotta meg, hogy egy napja Pomázon látták, de az eltűnt nő magáról életjelet nem adott. 

A családja nagy erőkkel keresi a Facebook-megosztások segítségével. Az eltűnt nő 165 centiméter magas, vékony testalkatú, szeme színe zöldes-sárga, haja vállközépig érő, egyenes szálú, világosbarna színű. Eltűnésekor fehér színű felsőt, kék színű virág mintás farmernadrágot és fehér színű teniszcipőt viselt. Tört fehér színű táska volt nála.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható nőt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-346-18-00 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.