Szép dolog, ha valakinek elvei vannak, ahogyan az is, ha gyerekei, de amikor az embert mindkettővel megáldotta az élet, néha szembesülnie kell azzal, hogy egyszerre csak egyet választhat.

Így járt a floridai kismama, Sarah Anne Markham, aki újszülött kisbabáját nem volt hajlandó állati eredetű tápszerrel, sem gyógyszerekkel etetni, holott a gyermekorvos megmondta neki, a gyerek alultáplált, ki van száradva és sürgős kórházi kezelésre szorul. Helyette szója alapú tápszert vásárolt neki, és miközben azzal érvelt, ez nem lehet káros, hiszen nem tartalmaz állati eredetű anyagokat – amelyek fogyasztását a vegán diéta tiltja –  saját újszülött csecsemőjének életét veszélyeztette.

A Gawkertől tudjuk, hogy a lakáshoz kiérkező rendőröknek fel kellett törniük a zárat, mert a nő egyszerűen nem volt hajlandó ajtót nyitni. A kórház elkerülésével kitartóan próbálkozott, azt mondta, már felvette a kapcsolatot egy vegán étrendet támogató orvossal, egy ideje az ő szakvéleményére vár. A gyereket azonnal kórházba szállították.

Markham úgy nyilatkozott, csak kényszerből engedte meg a rendőröknek, hogy elvigyék a babát. A nő a bírósági tárgyalásig egyelőre szabadlábon van, de az ideiglenesen állami gondozásba helyezett gyereket addig semmiképp sem láthatja.