A továbbiakban zártan tárgyalják a szentesi T. P. büntetőügyét – a férfi azért került bíróság elé, mert éveken keresztül verte, erőszakolta, fenyegette és dolgoztatta saját lányait, írja a Beol. A történet annyira durva, hogy a bántalmazott gyerekek érdekében zárták ki a nyilvánosságot, a vádirat ismertetése után.

Mint azt dr. Rozgonyi-Szabó Éva főügyészségi ügyész ismertette, T.P. 2000-ben házasodott össze barátnőjével, akivel 1999-ben és 2000-ben két lányuk született. A házasfelek kapcsolata megromlott, az asszony 2002 május végén elköltözött, később elváltak. A két kiskorú gyermek a férfival maradt, 2006 és 2007 őszén kezdek iskolába járni – hétközben diákotthonban laktak, hétvégén és a szünidőben apjukkal voltak. Aki 2006 decembere és 2012. augusztus 15-e között rendszeresen, tettlegesen bántalmazta, és „velük életkorukhoz nem igazodó, testi épségüket veszélyeztető, fizikai munkát végeztetett”, vagyis ők látták el az állatokat, hordtak trágyát, vágtak és hordtak fát. Disznótort is tartottak, az egyik alkalommal az egyik kislány leforrázta magát a vödörben cipelt vízzel, a másikra a füstölést bízta, ekkor az egyik melléképület leégett.

Az apa számos alkalommal megverte, olykor megölésükkel is fenyegette gyerekeit. „Megtörtént, hogy ököllel, vagy tenyérrel ütötte a lányokat, máskor légycsapóval, övvel, ostorral, cipővel tette ugyanezt, de nem csak ütött, rúgott is.” Többször azzal büntette a gyerekeit, hogy kizavarta őket a házból – egyszer a hidegben, a földúton töltötték a fél éjszakát. „A tanyán születő, illetve odakeveredő kisállatokat a férfi elpusztította, és lányait kényszerítette arra, hogy elássák a tetemeket. Szorongás alakult ki bennük, veszélybe került személyiségfejlődésük.”

A gyerekeket 2008 áprilisában kezdte erőszakolni, ez 2012 augusztusáig tartott. Mindkét lányát folyamatosan fenyegette – az éjjeliszekrényén egy 20 centis kést tartott –, a gyerekei anynira reménytelennek érezték helyzetüket, hogy nem álltak ellen.

A nagyobbik lány pszichiátriai kezelése során derültek ki a bántalmazások, ezután a lányokat nevelőszülőknél helyezték el. Mint a tudósításból kiderül, a nevelőszülő tett feljelentést (!) a lányok apja ellen, aki ezért bántalmazással, megöléssel fenyegette. A férfi ügyét tovább tárgyalják, három rendbeli, nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakkal, fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével, kettő rendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettével, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja.