Vérfagyasztó közleményt kaptunk a Zala megyei Főügyészségtől: eszerint Nagykanizsán egy 70 éves férfi (2014. április 27-én) elment a helyi idősek klubjába, ebédért. Pechjére azonban az ételhordók elvételénél egy olyan férfi segédkezett, „akivel már volt korábban nézeteltérése”. Az éhes nyugdíjas ezért trágár szavakkal hangosan szidalmazni kezdte, és arról érdeklődött, mit keres az ebédosztásnál.

Az ételhordó-elvevő úr hátat fordított neki, és távozott, de attól még az éhes 70 éves férfi tovább szidta, követte, és ököllel az arcába ütött – neki ettől leesett a szemüvege, és kitörött belőle a bal oldali lencse. Az áldozat ekkor védekezőre fogta, és ellökte magától a tomboló nyugdíjast, aki erre a nadrágja övrészéből elővett egy 8-10 cm pengehosszúságú kést. Ezzel a sértett felé szúrt, aki elütötte a kezét, így megakadályozva a további támadást. 

A klub személyzete kihívta a rendőröket, az éhes úr eközben távozott, áldozata a bal arcfelén 8 napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett. A Nagykanizsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntette és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt. Arról, hogy végül elvitte-e az ebédjét a rettentően bosszús úr, nincsen értesülésünk.