Baseballütővel verte agyon apját a 18 éves fiú a veszekedésekkel és verekedésekkel tarkított családi ünnepség után Járdánházán – közölte a a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint ballagást ünnepelt a család, az összejövetel során a vádlott apja és anyja többször összeveszett, mert az apa kifogásolta, hogy felesége elhagyta családját, és erkölcstelen életmódot folytat. Ennek során az idősebb férfi többször bántalmazta feleségét. A vádlott többször is bekísérte egyébként ittas anyját a házba, és lefektette aludni, azonban a konfliktus újból és újból fellángolt. Végül a vendégek távozása után már csitulni látszottak az indulatok a szűk családi körben. Az apa és az anya is külön szobában tért nyugovóra. Ekkor a vádlott bement apja lakrészébe, és a szekrény tetejéről levett egy fából készült baseballütőt, amivel többször nagy erővel fejbe vágta, és testén ütlegelte az ágyban fekvő, alvó családfőt. A bántalmazásba a sértett a helyszínen belehalt.

A szintén ittas állapotban lévő fiút még a helyszínen elfogták a rendőrök, azóta is előzetesben van. 

Az eset még tavaly nyáron történt, ám a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja és határozott tartamú fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a most benyújtott vádiratában – áll az ügyészség sajtóközleményében.

A Családi ünnepségek nem egyszer fajul tettlegességig, idén is megesett egy hasonlóan tragikus történet, csak épp maga az asszony esett neki a férjnek a "buli" után.