Az 51 éves S.Sándor és hatéves fia, Agenor szombaton tűnt el a Dömsödi-övcsatornában, holttestüket vasárnap emelték ki tűzoltók és búvárok a vízből. A férfi a gyerekkel a nyakában át akart úszni a vízen, ekkor történt a tragédia, aminek a Blikk szerint az is oka lehetett, hogy S. Sándor alkoholt fogyasztott, mielőtt nekivágott az egyébként nem hosszú, mindössze tíz méteres távnak. 

A férfi horgásztársa, Gáspár Pál így emlékezett vissza az eseményekre:

„Csak vasárnap délután mentünk volna haza, ezért négy üveg borral készültünk, de ezt fröccsként ittuk, és a közelben pecázó ismerősöket is megkínáltuk" − nyilatkozta a lapnak, majd azt is elmondta, semmit sem vett észre a tragédiából, mert időközben elaludt.

A Blikk által megkérdezett szakember szerint S. Sándornak és fiának - aki úszni sem tudott - esélye sem volt a túlélésre.

„Étkezés, alkoholfogyasztás után megemelkedik a testhőmérséklet. Ha hirtelen megyünk vízbe, sokkhatás éri a szervezetünket, ami akár azonnali szívmegállást is okozhat. Amennyiben nincs olyan a közelben, aki értene az életmentéshez, szinte biztos a vég" − mondta a Blikknek Tar Mihály, a vízi mentők szóvivője.