MTI/velvet
MTI/velvet
2014.07.09. 17:57

Tetőket rongált meg, villanyvezetéket tépett le és fákat döntött ki a viharos szél, valamint pincéket öntött el a lehullott nagy mennyiségű eső Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely felett a legutóbbi 24 órában több zivatarfelhő is átvonult – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerda délután. Dóka Imre elmondta, hogy kedd délutántól, szerda délutánig 38 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelmi szervezet megyei ügyeletére.

Tiszadadán és Kisvárdán egy-egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, mintegy tíz-tíz négyzetméteres területen, amit a tűzoltók rögzítettek ideiglenesen. Tiszavasváriban egy 20 méter magas fát döntött az egyik lakóházra a vihar. Szerencsére egyik településen sem történt személyi sérülés – tette hozzá a zászlós.

Nyírbogdánynál, a Nyíregyházát elkerülő 403-as útra, amely a 4-es út Kisvárda és Záhony közötti részét köti össze az M3-as autópályával, egy 20 kilowattos légvezetéket tépett le a viharos szél. A hibaelhárításig a nyíregyházi tűzoltók biztosították a helyszínt. Nyíregyháza nyolc utcájában kidőlt fákat, leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. Ugyancsak fakidőlésekhez vonultak az egységek a Csenger és Csengerújfalu közötti útra, valamint Apagyra, Bökönybe, Fehérgyarmatra, Kemecsére, Kisvárdára, Nyírgyulajra, Nyírmártonfalvára, Porcsalmára, Rakamazra, Rohodra, Szabolcsbákára, Szamostatárfalvára, Székelybe, illetve Tiszadadára. Újfehértón a lezúduló eső adott munkát a tűzoltóknak, két elöntött ingatlanokról kellett szivattyúzniuk a csapadékvizet.

Közterületeket és közintézmények udvarait öntötte el a víz a hirtelen lezúduló csapadék következtében szerda délután Gyulán. A város mélyebben fekvő részein a lakóházak pincéi is megteltek vízzel - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Szűcs Csaba, a katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője elmondta: több mint húsz riasztás érkezett Gyuláról. A lezúduló csapadék a várhoz és a várkerthez közeli ingatlanok kertjeit, mélygarázsokat öntötte el. A tűzoltók dolgoznak a víz kiszivattyúzásán. Békés megyében a kedd délutáni vihar fákat döntött ki, lakóházak tetőszerkezetét rongálta meg. A tűzoltókat 14 településre riasztották.

Pincéket öntött el a víz, tetőket bontott meg a viharos erejű szél Hajdú-Bihar megye több településén szerda délután – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Madai Petra szerint Létavértesen az egyik utcából, Berettyóújfaluban és Vámospércsen pedig lakóházak pincéjéből kellett a tűzoltóknak nagy mennyiségű vizet kiszivattyúzniuk. Ugyancsak Létavértesen egy négylakásos épület tetőszerkezetét bontotta meg a vihar. Zsákán épületre, Debrecenben úttestre dőlt fát kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk.