Balesetspirál csapott le az M5-ösre

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.07.11. 15:42

Három karambol is történt egymás után az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 33-as és a 42-es kilométerek között, emiatt hosszú kocsisor torlódott fel, araszol a forgalom – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője péntek délután. Csámpai Attila szerint egyik balesetben sem sérült meg senki.

Egy kamion és egy lakókocsit húzó autó ütközését követően az autópálya 42-es kilométerénél a dabasi tűzoltók egy gázpalackot hoztak ki a lakókocsiból, majd megkezdték a műszaki mentést, amikor újabb balesetről érkezett jelzés: a 33-as kilométerszelvénynél egy autó szalagkorlátnak ütközött. A pályát a törmelék eltakarításának idejére teljes szélességében lezárták, később két sávot megnyitottak az akkor már több kilométer hosszúságban várakozók előtt – mondta Csámpai Attila.

A dugó épphogy kezdett oszlani, amikor két személyautó összeütközött az M5-ös 39-es kilométerénél. Bár személyi sérülés itt sem történt, az újabb baleset miatt ismét feltorlódott a kocsisor, aki teheti, kerülje el a környéket – tette hozzá a szóvivő. 

Baleset a 74-esen is

Egy ember súlyos, egy könnyebb sérülést szenvedett, amikor két személyautó összeütközött a 74-os úton Győrvár térségében péntek délután. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kazmar Enikő elmondta: egy miskolci nő autójával Győrvár felé haladt, amikor összeütközött a védett úton, Vasvár felől érkező kocsival. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a forgalmat mindkét irányból Győrvár felé terelik.