„Rendőrség, nyissa ki az ajtót!”– ordította a magát rendőrnek kiadó férfi. A Police.hu információi szerint 2014. július 7-én délután egy hajdúbagosi családi házba akart így bejutni, ahova a házban lakó 65 éves asszony jóhiszeműen be is engedte. Az álrendőr elkérte a nőtől a postán aznap felvett pénzét, mivel „azok hamis bankjegyek és le fogja foglalni”.  Mikor a nő a szép szóra nem adta át a készpénzt, a férfi kutatni kezdett a házban, majd a konyhában megtalálta a pénzt, amit magához vett. Az áldozat a fiától telefonon próbált segítséget kérni, de a tettes kivette a kezéből a mobiltelefont, és bezárta őt az egyik szobába. Végül a zsákmánnyal együtt elmenekült. 

Mikor a rendőrök a helyszínre értek, adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeként azonosították a férfit, és elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Hosszúpályi Rendőrőrs egyenruhásai 2014. július 10-én, Sárándon elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították a 41 éves M. Zoltánt, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak, őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terhelttel szemben kifosztás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.