horoszkóp

Hazavihette édesanyja az elrabolt újszülöttet

2014.07.12. 09:56

Elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 38 éves nőnek és 31 esztendős férfinak, aki a héten elvitt egy csecsemőt a szombathelyi kórházból. Közben szülei hazavihették a kis Hédit. – írja a Bors. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a két gyanúsított előzetes letartóztatását. A nyomozóhatóság „18. életévét be nem töltött és védekezésre képtelen személy sérelmére, jelentős érdeksérelmet okoz­va elkövetett személyi szabadság megsértése” bűntettével gyanúsítja őket. A jelenlegi minősítés mellett a büntetési tétel 1-5 év szabadságvesztés.

baba
Fotó: MTI/ Varga György

Vizsgálják a kórházak biztonságát

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból eltűnt csecsemő esete kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára soron kívüli vizsgálatot rendelt el a kórházak őrzés-védelmével, biztonsági rendszereinek működésével kapcsolatban, különös tekintettel az intézmények újszülöttosztályaira.

Az államtitkár a közeljövőben személyes látogatások keretében is tájékozódik a kórházak biztonsági rendszereiről annak érdekében, hogy a jövőben is maradéktalanul biztosított legyen a betegellátás zavartalansága.