Egy férfit gázolt halálra a vonat Kőbányán

MTI/velvet
MTI/velvet
2014.07.14. 20:19

Halálra gázolt a vonat egy embert hétfő délután Budapesten, a X. kerületben – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondta: a középkorú férfit a X. kerületi Csilla utcánál, a nyílt pályán gázolta el a Sülysáp felé tartó elővárosi vonat. A holttestet a rendőrségi helyszínelés után a tűzoltók emelik ki a vonat alól – mondta a szóvivő.

A Mávinform hétfő esti közleményében azt írta, a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, a Keleti pályaudvar és Kőbánya-felső között gázolt a Sülysápra tartó elővárosi vonat. A gázoló vonat 100-120 perc késéssel indulhat tovább.

A rendőrségi helyszínelés idejére az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon a vonatok váltakozó irányban tudnak csak közlekedni. A torlódások és a még nagyobb késések elkerülése érdekében a sülysápi elővárosi vonatokat nem indítják el. Az utasokat a zónázó vonatokkal szállítják. A vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.  Az erre közlekedőknek 25-30 perc késésre kell számítaniuk. A menetrend szerinti közlekedés csak késő estére állhat helyre – tette hozzá a Mávinform.