Fejszével verte agyon szomszédját, majd átvágta a torkát egy 34 éves férfi, aki ezek után némi készpénzzel és egy mobiltelefonnal a zsebében, valamint áldozata keverék kutyáját pórázra fogva távozott – írja a Bild.

A 43 éves Viktor P. meggyilkolására hetekig nem derült fény, csak amikor már olyan elviselhetetlen lett az oszladozó test szaga az utcában, hogy rátörték az ajtót. Ekkor találták meg a vérben fekvő holttestet. Joker, a keverék kutya már hamarabb előkerült: állatvédők találtak rá egy villanyoszlophoz kötözve. A Facebook-on is megosztották a képét, nem sejthették, hogy a gazdája nem fog jelentkezni érte. 

A gyilkos szomszéd, Oliver L. ezekben a hetekben is élte tovább életét, mintha mi sem történt volna, később azonban a rendőrök elfogták, és beismerő vallomást tett. "Bűnös vagyok, valóban én gyilkoltam meg, de azt nem tudom megmondani, hogy miért vagy hogyan tettem. Csak arra emlékszem, hogy ülök egy karosszékben és minden csupa vér. Veszélyes vagyok, ha drogozom, és alkoholt iszom" – mondta szűkszavúan a férfi. 

Az ügyészség szerint viszont semmit sem bízott a véletlenre: Két tompa ütéssel leterítette szomszédját, majd egy 15 centis vágást ejtett a nyaki ütÅ‘erénél. Viktor P.-nek esélye sem volt, pillanatok alatt elvérzett. A férfi ügyét most tárgyalja a bíróság.Â